De broers Walter en Reimar Horten groeiden op met modelvliegtuigen. Met list en bedrog maakte Walter het voor Reimar mogelijk om aan een enkelvleugelig toestel te werken.

Hitlers onzichtbare vliegtuig moest de oorlog winnen

In de laatste oorlogsweken ontdekken Amerikaanse troepen een onbekend vliegtuig in een hangar bij Frankfurt. Het is zo geavanceerd dat het de Duitse oorlogskansen had kunnen keren.

Broers werken aan nazistraaljager

Nazi-Duitsland is aan de verliezende hand, maar twee broers werken onverstoorbaar door aan een revolutionaire nieuwe straaljager, die sneller vliegt dan de jachtvliegtuigen van de vijand en niet zichtbaar is op de radar. Het eerste stealthvliegtuig ter wereld is het hoogtepunt van 20 jaar keihard werk van Reimar en Walter Horten.

Hitlers straaljager heeft een geheel nieuw type motor

Het toestel is zo nieuw dat de Amerikaanse soldaten die in april 1945 een hangar op 150 kilometer van Frankfunt binnengaan eerst niet doorhebben wat ze hebben gevonden. Het lijkt totaal niet op de jachtvliegtuigen en bommenwerpers die ze kennen. De vorm doet nog het meest aan een vleermuis denken. Als ze het in elkaar gezet hebben, zien ze dat het grijsgroene
vliegtuig met hakenkruisen in feite uit één grote vleugel bestaat met een korte staart. In plaats van propellers heeft het vliegtuig twee straalmotoren – een gloednieuw, zeer geavanceerd motortype – aan weerszijden van de cockpit.

Amerikanen zoeken naar Hitlers nieuwe wapens

In de laatste maanden van de oorlog zijn de Amerikanen hard op zoek naar de 'Wunderwaffen' van Hitler - revolutionaire nieuwe wapens die de kansen voor de nazi's moesten keren. Deze kennis mag onder geen beding in handen van het Rode Leger vallen, dat vanuit het oosten oprukt door Duitsland. Een blik op de lijst van Duitse wonderwapens leert dat het om de 'onzichtbare' straaljager Ho 229 gaat.

Hieronder kun je het hele artikel over Hitlers onzichtbare supervliegtuig uit Historia 2/2014 downloaden.


Let op: om het artikel te kunnen downloaden, heb je een gratis account op onze website nodig.

Bekijk ook ...