Wikimedia Commons

Pure luxe: nu kun je de Titanic per onderzeeër bezoeken

Als je er ruim een ton voor overhebt, kun je in 2018 naar de zeebodem duiken om een van de beroemdste scheepswrakken uit de geschiedenis te bekijken.

Op de vierde dag van de reis ging het mis. De Titanic was op weg van Southampton in Engeland naar New York in de VS toen het schip op een ijsberg liep en zonk.

Sinds 1912 ligt het schip op de zeebodem, en nu kunnen toeristen een duik maken om het wrak te bekijken.

De reis wordt georganiseerd door het Britse bedrijf Blue Marble Private, en een kaartje kost 86.500 pond of ruim 100.000 euro. Het bedrijf schrijft op zijn website dat er vanaf 2018 toeristen naar de Titanic kunnen.

Maak een duik met een minionderzeeër

Het sightseeingtripje zal in totaal acht dagen duren, en de duik naar het wrak, het hoogtepunt van de reis, vindt plaats in twee minionderzeeërs.

De duikboten heten Cyclops 2 en zijn eigendom van het Amerikaanse bedrijf OceanGate.

De Cyclops 2 biedt plaats aan vijf passagiers.

© OceanGate

Wrak pas in 1985 ontdekt

De toeristen zullen een duik van 4 kilometer maken naar de plek waar het wrak van de Titanic ligt. Ze brengen in totaal vijf uur in de onderzeeër door.

Hoewel het schip al in 1912 zonk, werd het wrak pas in 1985 gevonden. Toen werd ontdekt dat de voor- en achtersteven, die tijdens de ramp afbraken, 600 meter van elkaar liggen.

De eerste boeking is binnen

De rijke en dappere toeristen zullen per helikopter van Newfoundland naar het jacht van de expeditie worden gevlogen, dat op de plaats van de scheepsramp ligt. Vanaf het jacht stappen ze in een onderzeeër.

© OceanGate

Er kunnen maar negen toeristen per expeditie mee, en volgens de Daily Mail heeft de 49-jarige Renata Rojas uit New York al een aanbetaling gedaan voor de eerste trip.