Elke 3 seconden een Ford

In 1913 introduceerde Ford een geheel nieuwe productiemethode in zijn fabriek. Dankzij de lopende band konden auto's sneller gemaakt worden dan ooit tevoren. Hier kun je een fragment bekijken van de lopende band in actie.

Op het hoogtepunt van de productie bouwde Henry Ford bijna 10.000 auto's per dag op zijn lopende band.

Lopende band gaf T-Ford vliegende start

Het Model T van Henry Ford was zo'n doorslaand succes dat de fabriek de vraag niet kon bijbenen. Het kostte te veel tijd om de auto's op de traditionele manier te maken. Ford deed inspiratie op bij een slagerij en introduceerde de lopende band in zijn fabriek. Nu kon iedereen een Ford kopen. Henry Ford werd er steenrijk mee, en de auto-industrie zou nooit meer hetzelfde zijn.

10.000 nieuwe Fords per dag

De lopende band van Ford was een wonder van techniek. Op een aantal parallelle banden kregen de auto's tijdens de verschillende stappen van de montage langzaam vorm. Elke fabrieksarbeider had een specifieke taak, bijvoorbeeld het vastschroeven van de voorruit, en hij kreeg de schroeven en de ruit precies op het juiste moment aangereikt. Dankzij de optimalisatie van het productieproces kon Ford de productie stevig opvoeren. Op één dag verlieten soms wel 10.000 gloednieuwe Fords de fabriek.

Volg de lopende band door de Fordfabriek in dit fragment.