Win een uitje

Met Historia nemen we je graag mee op reis naar het verleden. Vandaar dat we in de laatste uitgave van Historia je de kans geven om er deze zomer op uit te gaan. We hebben zes verschillende musea, waarvan vijf in Nederland en één in België, bereid gevonden om gratis toegangskaarten beschikbaar te stellen. Om kans te maken op 2 kaarten voor een museum naar keuze maak je op deze pagina een keuze en vul je je gegevens in. Hieronder vind je meer informatie over de deelnemende musea.

Museum Nieuw Land (NL):

Ontdek de geschiedenis van Flevoland

In Nieuw Land ontdekt jong en oud de bijzondere geschiedenis van Flevoland: ontstaan na uitvoering van het Zuiderzeeproject. Toen de woeste Zuiderzee werd getemd en het land werd ingepolderd, werden er bijzondere vondsten gedaan. In het gebied bleken in de prehistorie al mensen te hebben gewoond. Ook werden er honderden scheepswrakken gevonden. Flevoland bleek ’s werelds grootste droge scheepskerkhof te zijn.

In het museum zijn er tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen en volwassenen, die deze bijzondere kanten van de geschiedenis van Flevoland laten zien en vooral laten beleven.

Gallo-Romeins Museum (BE):

Ontdek in het Gallo-Romeins Museum het verhaal van de mens, van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Kijk naar meer dan 2.000 authentieke objecten. Leer over het verre verleden via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes. Geniet samen met uw kinderen van toffe animaties. Bezoek ten slotte het fijne museumcafé en loop even langs in de shop met een groot boekenaanbod over het verre verleden.

Archeon (NL):

Ga mee héél ver terug in de tijd bij het Archeon, naar het kamp van de jagers. Stap ook eens in een echte boomstamkano en bekijk het leven van de eerste boeren. Kom héél dichtbij de Romeinen in een badhuis met een Romeinse massage of bezoek de geurige kruidentuin en geniet even bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet alvast de pijl in de roos of word tot ridder geslagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de andere ambachtslieden van weleer.

Haags Historisch Museum (NL):

Van een klein dorpje naar een stad met internationale allure: Den Haag maakte een indrukwekkende groei mee in de loop der eeuwen. In het Haags Historisch Museum maak je kennis met de geschiedenis van de Hofstad, Prachtige stadsgezichten, belangrijke gebeurtenissen en bijzondere voorwerpen brengen de verhalen tot leven waarin de Oranjes, de Gebroeders de Witt en Johan van Oldenbarnevelt figureren. De vaste collectie en regelmatig wisselende tentoonstellingen tonen typisch Haagse aspecten van vroeger tot nu.

Openluchtmuseum (NL):

In het Nederlands Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. Jong en oud beleven een onvergetelijke dag in het uitgestrekte museumpark.

Proef het verleden, maak een praatje met ambachtslieden en stap binnen in Nederlandse huiskamers door de eeuwen heen. Ruik het teren op de scheepswerf of de geur van gist in de bierbrouwerij. De collectie van het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. Loop door het groene museumpark van maar liefst 44 hectare of stap in de historische trams en ga op ontdekking.

Geniet van een complete dag uit die alle zintuigen prikkelt en ervaar hoe de vier seizoenen van elk bezoek een unieke ervaring maken!

Nationaal Militair Museum (NL):

Ontdek de wereld van de krijgsmacht bij het Nationaal Militair Museum. Al bij de aanblik van het imposante gebouw slaan bezoekers steil achterover. En dan ben je nog niet eens binnen! In de grote zaal met dertien meter hoge, glazen muren poseren tanks, vliegtuigen en bijvoorbeeld een raketwerper. Bewonder deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwaal zo door het complete arsenaal. Bestuur daarnaast een tank en vlieg in de F-16 simulator, een hele belevenis!

Deelname aan de actie is mogelijk tot 7 juli 2016. Als eerste profiteren van acties uit Historia? Word abonnee!