Welkom bij Historia nr. 8/2012

Historia nr. 8/2012 is uit, met onder meer een groot thema over 200 jaar intriges, vuile trucs en tradities bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Het klinkt zo simpel: de VS kennen maar twee politieke partijen die ertoe doen, en twee presidentskandidaten die een kans maken. Waarom is hun kiesstelsel dan wellicht het meest ingewikkelde ter wereld?

In de opmaat naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 6 november vertellen wij het boeiende verhaal van 224 jaar intriges, vuile trucs en merkwaardige tradities.

Gele honden en het Witte Huis

We besteden aandacht aan de eerste verkiezing, swing states, de gele honden van Texas en het Witte Huis, dat voor een mager budget gebouwd werd. Ook de strijd tussen Nixon en Kennedy komt natuurlijk aan bod, die begin jaren 1960 een nieuw slagveld vonden in de tv.

Ik weet zeker dat je je zult vermaken met dit thema over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en wat opsteekt over verleden én heden.

Dit geldt ook voor het interessante verhaal over het 18e-eeuwse Venetië. Het jaarlijkse carnaval ontwikkelde zich hier tot een maandenlang feest, waarbij gemaskerde mannen en vrouwen lol maakten, dronken en vrijelijk verhoudingen met elkaar hadden zonder zich wat aan de trekken van de katholieke moraal.

Lees dit en nog veel meer in het nieuwe nummer van HISTORIA, waarin we bovendien aandacht besteden aan Toetanchamon, de concentratiekampen van Stalin en de tien invloedrijkste oude Grieken.

Veel plezier!
Tonny Vorm

Zo ontvang je Historia

Historia is overal verkrijgbaar voor € 6,95 of online te bestellen via www.magvilla.nl.

Klik hier voor een abonnement met een mooi welkomstgeschenk of een korting.

Word vrienden met Historia op Facebook.