Welkom bij Historia nr. 6/2012

Historia nr. 6/2012 is uit. Lees onder meer over held op sokken Hitler in de Eerste Wereldoorlog, het Pantheon en het legendarische duel bij de O.K. Corral. Verder hebben we een thema van 20 pagina's over de kruistochten.

In Historia nr. 6 vind je onder meer deze artikelen:

Hitlers moed was een mythe

De nazi’s schilderden het optreden van Adolf Hitler als soldaat in de Eerste Wereldoorlog zo heldhaftig mogelijk af. Maar pas ontdekte documenten laten zien dat hij zich verre van het front hield. Hij tekende wat en speelde met zijn beste vriend – een hondje.

Pantheon maakte van keizer god

Onderzoekers denken het raadsel van het Pantheon te hebben opgelost. Als de Romeinse keizer op het jubileum van de stichting van Rome de tempel betrad, moesten de stralen van de zon hem als een god beschijnen.

Duel in Tombstone

Oktober 1881: In de plaats Tombstone in Arizona zijn cowboys de machtige gebroeders Earp zat. Dit ontaardde in het beroemdste vuurgevecht ter wereld bij de stal O.K. Corral.

Gandhi moet dood

Gandhi kreeg veel lof als de bevrijder van India, maar lokale nationalisten zagen hem als verrader. In 1948 besloten ze hem te vermoorden.

En nog veel meer...

Zo ontvang je Historia

Historia is overal verkrijgbaar voor € 6,95 of online te bestellen via www.magvilla.nl.

Klik hier voor een abonnement met een mooi welkomstgeschenk of een korting.

Word vrienden met Historia op Facebook.