Maak kennis met de vergeten Egyptische farao Seti in de nieuwe aflevering van HISTORIA.

Nieuw nummer: Vergeten farao maakte Egypte weer groot

Egypte lag in puin toen Seti I farao werd. In slechts 10 jaar bouwde hij het rijk weer op tot een Midden-Oosterse supermacht, maar zijn zoon ging met de eer strijken terwijl Seti zelf werd vergeten. Maak kennis met de vergeten farao Seti in de nieuwe HISTORIA!

29 mei 2019 door HISTORIA

De nieuwe HISTORIA is uit!

Wil je een abonnement op HISTORIA? Kijk dan snel hier.

In HISTORIA 5/2019 krijg je de volledige verhalen:

  • Drama op zee: Hitlers U-boten maken jacht op geallieerde konvooien, maar worden zelf op de hielen gezeten door een omgebouwd passagiersvliegtuig.
  • De vergeten held van Egypte maakt een supermacht van zijn rijk. 
  • Forty Elephants is de naam van een geduchte vrouwenbende in het Londen van de jaren 1910. 

Hier krijg je vast een voorproefje van de artikelen in het tijdschrift:

De Sunderland was een echte plaag

Tijdens de Tweede Wereldoorlog jagen Hitlers U-boten op geallieerde konvooien, maar al gauw worden de Duitse jagers zelf de prooi, want boven de konvooien hangen dag en nacht grote Sunderland-vliegboten. Ze zijn log en zwaar, maar als ze bloed ruiken, geven ze niet op.

De vergeten held van Egypte: Farao seti redt het rijk

Egypte is een verzwakt rijk als farao Seti I in 1290 v.Chr. op de troon komt. De grote tempels zijn in slechte staat en van alle kanten zetten vijanden het rijk onder druk. Als de nieuwe farao de buurstaten er niet onder krijgt, is Egypte de ondergang nabij.

Dievegges maken Londen onveilig

In de hippe winkels van de grote stad zien de caissières met angst en beven bezoekjes van een groep jonge, goedgeklede vrouwen tegemoet. Onder leiding van de meedogenloze Alice Diamond steelt de elegant geklede vrouwenbende Forty Elephants wat ze maar wil – kleding, sieraden en bont.

Neem vandaag nog een abonnement!

Kijk snel hier

Bekijk ook ...