Nieuw nummer: Tweede Wereldoorlog begon in China

Het handelsmekka Shanghai verandert plotseling van een bruisende stad in een oorlogsgebied, waar het bloed door de straten vloeit en niemand ontkomt aan de gruwelen van de oorlog. Lees het hele verhaal in het nieuwe nummer van HISTORIA.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Wil je een abonnement op HISTORIA? Kijk dan snel hier.

In het nieuwe nummer van HISTORIA lees je onder meer ...

  • ... het hele verhaal over het bloedbad in de zwaarbeveiligde Attica-gevangenis, die een schok teweegbracht in de VS van de jaren 1970.

  • ... over de grootste hinderlaag in de geschiedenis, waarbij Hannibal de Romeinen in de val lokte.

  • ... alles over de gruwelen in Shanghai, waar het bloed door de straten vloeide en niemand ontkwam aan de verschrikkingen van de oorlog.

Hier krijg je vast een voorproefje van de artikelen in het tijdschrift:

Schutters slaan opstand neer: Massaslachting

De gedetineerden in de zwaarbewaakte Attica-gevangenis in de VS pikken de dagelijkse vernederingen, de klappen en het slechte eten niet meer. Door een klein incident slaat de vlam in de pan. De gevangenen nemen de boel over, maar hun eisen worden beantwoord met traangas en kogels.

Hannibal lokte Romeinen in de val: grootste hinderlaag aller tijden

Slechts één keer in de geschiedenis is een heel leger in de pan gehakt in een hinderlaag. Hannibal was de grootste generaal van Carthago en de sluwste vijand van Rome. In 217 v.Chr. lokte hij 25.000 Romeinen in de val, met een van de grootste nederlagen van het Romeinse Rijk als gevolg.

Slag om Shanghai: Stalingrad van het Oosten

In de nazomer van 1937 verandert de bruisende handelsstad Shanghai in een oorlogsgebied. Geen inwoner ontkomt aan de verschrikkingen, en qua omvang en wreedheid doet de slag niet onder voor die aan het Oostfront een paar jaar later.