Nieuw nummer: SAS zaaide paniek achter de vijandelijke linies

Special Air Service was een Britse elite-eenheid die toesloeg in Noord-Afrika. De troepen scheurden in zwaarbewapende jeeps Duitse luchtmachtbases op, verwoestten al het materieel en verdwenen weer in de woestijn. Dat ging perfect – tot een januarinacht in 1943.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 4 van Historia, met onder meer:

Ridders zijn uit de tijd

Ridders zijn bekend van de kruistochten in het Heilige Land, en ze lieten natuurlijk nooit een schone jonkvrouw in nood in de steek. Maar waarom bestaan deze heren in harnas niet meer? Op een bepaald moment vergaten ze hun goede manieren en werden ze gehate struikrovers.

Egyptische priesters waren de hele dag druk

In het oude Egypte was niets belangrijker dan het behagen van de wispelturige goden. Als een god zijn aardse omhulsel – een standbeeld – betrok, moesten priesters hem wassen, aankleden en te eten geven. Alles hing af van hun werk, want als de goden niet tevreden waren, zouden ze het heelal vernietigen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Elitekorps zaaide angst op vijandelijk terrein

Uit het niets duikt er een zwerm Britse jeeps op op een Duitse vliegbasis in Noord-Afrika. Binnen een paar bloedstollende minuten schieten de soldaten alle vliegtuigen in brand, waarna ze weer in de woestijn verdwijnen. Opnieuw heeft de elite-eenheid Special Air Service de Duitsers een slag toegebracht.

Geheim netwerk bevrijdde slaven

De voormalige slavin Harriet Tubman wil de slavernij met wortel en tak uitroeien. Ze treedt toe tot een geheim netwerk dat slaven helpt ontsnappen. Hoewel ze beseft dat ze aan de galg kan belanden, zoekt ze de zwarten op de katoenvelden op en brengt hen naar het veilige Noorden.