Nieuw nummer: Poelen des verderfs

We nemen je mee naar het Wilde Westen, waar de wetteloosheid heerst in de primitieve stadjes van de spoorlijn. En we vertellen het verhaal van de rivaliteit tussen Cato en Caesar, die de ondergang van het Romeinse Rijk dreigt te worden.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 1 van Historia, met onder meer:

Spoorstadjes kenden God noch gebod

Het Amerikaanse westen dankt zijn wilde reputatie aan een reeks spoorlijnstadjes, opgebouwd uit tentzeil en goedkoop hout en doordrenkt van wetteloosheid. De stadjes verhuisden met het spoor mee – inclusief saloons, roofmoordenaars en prostituees.

Seks, drank en filosofie

Meer dan 400 jaar waren de Grieken de grootste zuipschuiten van Zuid-Europa. Tijdens zogeheten symposia verdronken rijken en filosofen hun zorgen met wijn en leefden ze zich uit met spellen, vechtpartijen en prostituees.

Rechtse stijfkop was Caesars aartsvijand

De Romeinse senator Cato was een conservatief in hart en nieren. Hij moest niets hebben van nieuwigheden, had een hekel aan feesten en vriendschap en verafschuwde de Romeinse hang naar luxe. Maar vooral verfoeide hij Julius Caesar, die volgens hem de ondergang van de republiek zou bewerkstelligen.

Kamikaze in een zeepkist

De Japanse kamikazeacties zaaiden angst onder de Amerikanen, maar zetten verder niet veel zoden aan de dijk. Om op vliegtuigen te besparen ontwikkelden de Japanners de Ohka. Dit toestel was van triplex en kon nauwelijks vliegen, maar had wel 1200 kilo springstof aan boord.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.