Nieuw nummer: Nachtmerrie van zeelui

Storm en onderzeese riffen konden een bemanning noodlottig worden. Er was weinig hoop op redding, want er stond geen reddingsdienst klaar om de woeste golven te trotseren. Maar een ramp bij het eiland Man bracht daar verandering in.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 3 van Historia, met onder meer:

D-day - gezien door Duitse ogen

De Duitsers wachten al maanden op de onvermijdelijke aanval. Langs de kust van Normandië zitten jonge soldaten samengepakt in kleine bunkers met veel te weinig munitie.

Dan stormen er geallieerde troepen op hen af. Als de Duitsers met hun mitrailleurs antwoorden, verandert het strand in één groot bloedbad.

Maar al gauw beseffen ze dat de strijd verloren is. Nu telt er nog maar één ding: D-day zien te overleven.

Porno op papyrus

Toen een 3000 jaar oude papyrusrol met hete seksscènes in de 19e eeuw in een museum opdook, werd hij snel weggemoffeld. Het document toonde een aspect van het oude Egypte dat de onderzoekers liever negeerden.

Reddende engelen van de zee

De ergste nachtmerrie van een zeeman is in een storm aan de grond raken terwijl de golven de romp stuk beuken. Maar in 1824 krijgen schipbreukelingen een kans, als ’s werelds eerste reddingsdienst met ware doodsverachting uitvaart om opvarenden in nood te redden.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Chinezen wonnen de Eerste Wereldoorlog

In 1915 sturen Groot-Brittannië en Frankrijk alle mannen naar het front, waardoor er een groot tekort aan fabrieksarbeiders en boeren ontstaat.

Goedkope werkkrachten uit China moeten verlichting brengen. Vol goede moed komen 134.000 jonge Chinezen naar Europa – maar daar staat ze een ware nachtmerrie te wachten.