Nieuw nummer: kolenmijn was voorportaal van de hel

Instortingen, gasexplosies en ongezonde omstandigheden. Het werk in de Engelse kolenmijnen was hachelijk voor de mannen, vrouwen en kinderen die de industrie op gang hielden.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 9 van Historia, met onder meer:

Seriemoordenaar zaait angst in Londen: Jack the Ripper

Het begint met een brute moord en mondt uit in een bloedbad van gruwelijke omvang. Een ongrijpbare moordenaar met een lang, scherp mes doodt ten minste vijf prostituees. De dader

noemt zichzelf Jack the Ripper, maar niemand weet wie hij is.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Hoge nazi's vechten om rokende puinhoop

Het Rode Leger heeft Berlijn omsingeld en nazi-Duitsland staat aan de rand van de afgrond. Maar drie kopstukken rond Hitler aanvaarden de nederlaag niet. Göring, Himmler en Bormann hebben jarenlang in de schaduw van de Führer gestaan, en nu willen ze schitteren. In april 1945 begint de machtsstrijd – om niets.

Hakken in het donker

Eind 18e eeuw zwoegden mijnwerkers diep onder de grond om steenkool te winnen – de motor van de industrialisatie. Het werk bracht brood op de plank, maar voor velen was de afdaling naar de donkere krochten de laatste reis van hun leven.

De jacht op oom Dagobert

Een geniale afperser speelt verstoppertje met de Duitse politie. Hij lijkt alles te weten van tijdbommen, radiotechniek en de werkwijzen van de politie. Intussen heeft een zieke autospuiter moeite om de dagen door te komen. Zijn hersenen zijn aangetast door de oplosmiddelen die hij voor zijn werk gebruikt. Niemand ziet het verband tussen die twee verhalen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier