Nieuw nummer: Jesse James op de vlucht

Jesse James en zijn kompanen zijn ervaren bankrovers, die al lange tijd vreselijk huishouden. Maar als ze de bank van Northfield willen beroven, stuiten ze op verzet uit onverwachte hoek: de inwoners van de plaats gaan de bende te lijf ...

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 5 van Historia, met onder meer:

Boze fan vermoordde ‘hypocriet’ John Lennon

Mark Chapman was dol op The Beatles, maar had de pest aan John Lennon, die volgens hem de idealen van de band verkwanseld had. Op een koude decemberavond nam de teleurgestelde fan het recht in eigen hand.

Synthetische benzine moest Hitler redden

In 1944 snijden Sovjettanks Hitler af van de Roemeense olievelden, en algauw staat het Derde Rijk droog. Een 30 jaar oude Duitse uitvinding die bruinkool, salmiak en afvalolie kan veranderen in benzine, geeft de Führer echter nieuwe hoop.

Jesse James’ wilde vlucht

Op 7 september 1876 lopen Jesse James en zijn bende de bank van Northfield binnen. Ze zijn ervaren bankrovers, maar deze keer gaat het mis. De inwoners grijpen naar de wapens, en de bende moet halsoverkop vluchten voor de lange arm van de wet.

Getergde Romeinen rekenen op de wraak van Germanicus

In 9 n.Chr. werden 18.000 Romeinse legionairs gedood in het Teutoburgerwoud. De Romeinse veldheer Germanicus besluit gruwelijk wraak te nemen. Met bijna 80.000 man steekt hij de Rijn over om Germanië te vuur en te zwaard te verwoesten.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.