Nieuw nummer: Jaguarkrijgers jaagden op bloed voor de goden

De Azteekse jaguarkrijgers waren gevreesd om hun moed en woestheid en joegen de vijand angst aan, maar hun belangrijkste taak was krijgsgevangenen te maken voor bloedige mensenoffers.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia.

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 1 van Historia, met onder meer:

Hitler aan de drugs

Nadat hij Hitler van een maagkwaal afgeholpen heeft, mag de arts Theodor Morell al zijn chemische brouwsels testen op de Führer. Deze kampt onder andere met concentratieproblemen en impotentie. Binnen een paar weken raakt de Duitse dictator hopeloos verslaafd, en met metham­fe­ta­mi­ne in zijn bloed begint hij een wereldoorlog.

50.000 heksen op de brandstapel

Ze deden het met de duivel, smeerden zich in met het vet van gekookte baby’s en lieten zwarte magie los op onschuldigen. Eeuwenlang was hekserij de ergste misdaad die een vrouw kon begaan, en was ze eenmaal aangeklaagd, dan wachtte haar vrijwel zeker de brandstapel.

Jaguarkrijgers wilden bloed voor de goden

De Azteekse jaguarkrijgers waren 200 jaar lang beroemd om hun moed en razernij. Ze vormden de voorhoede van het leger en joegen hun vijanden schrik aan, maar ze moesten vooral krijgsgevangenen maken voor bloedige mensenoffers.

Kat zat aan tafel bij de farao

De kat stond in het oude Egypte in hoger aanzien dan welk ander dier ook. De heilige viervoeter werd aanbeden door zijn eigenaar en gemummificeerd als hij stierf. En als een buitenlander een Egyptische kat gestolen had, stuurde de farao een leger om die terug te halen.