Nieuw nummer: Illuminati willen een nieuwe orde

In het diepste geheim werkt een groep mannen aan een maatschappij zonder god en koning. Hun ideeën zijn radicaal in het Europa van de 18e eeuw, en de leider van deze Illuminati is zijn leven dan ook niet zeker.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 5 van Historia, met onder meer:

Marco Polo in sprookjesland

IJstoetjes, airconditioning en goed werkende posterijen. In 1295 keerde de Italiaanse avonturier Marco Polo terug uit het mysterieuze Verre Oosten. Gedurende 24 jaar had hij de raarste dingen meegemaakt, maar niemand die hem geloofde. Hadden ze nu maar wel naar hem geluisterd ...

IJzeren schild temde de Theems

De Theems was voor Londen niet alleen een levensader, maar ook een vloek. In de 19e eeuw barstte de drukke hoofdstad uit zijn voegen, en de behoefte aan een brug, waar eigenlijk geen plaats voor was, diende zich aan. In die warrige toestand begon een Franse ingenieur te bouwen aan wat niemand eerder gelukt was: een tunnel onder water.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Illuminati herschikken Europa

In het diepste geheim bereidden de knapste koppen uit Europa een nieuwe samenleving zonder koningen en kerken voor. Het idee was levensgevaarlijk, en de Illuminati werden al snel verboden. Maar volgens sommigen bestaan ze heimelijk nog steeds.

Leningrad wordt uitgehongerd

In september 1941 slaat Adolf Hitler beleg voor Leningrad. Hij wil de Russische stad van de kaart vegen en de inwoners laten verhongeren. Bijna 900 dagen lang lijden miljoenen mensen honger en kou, terwijl het dag in dag uit bommen en granaten regent.