Nieuw nummer: Hitlers tankjagers waren een rijdende nachtmerrie

In de Eerste Wereldoorlog wisten de Duitsers zich geen raad met de tanks van de vijand. Voor de volgende oorlog riep Duitsland daarom een speciale eenheid in het leven die de stalen monsters een halt moest toeroepen.

In de oorlog bouwden de Duitsers enorme pantserjagers, die maar één doel hadden: tanks uitschakelen.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Wil je een abonnement op HISTORIA? Kijk dan snel hier.

In HISTORIA 6/2019 krijg je de volledige verhalen:

  • Knorrige Chroesjtsjov maakt Hollywood onveilig: In 1959 reist Nikita Chroesjtsjov rond in de VS, die hij gedreigd had te vernietigen. De Sovjetleider is niet snel onder de indruk – maar wordt wel gauw boos.
  • Corrupte ridders teisteren Duitse landwegen: Vooral één ridder is berucht om zijn nietsontziende optreden. Hij wordt dan ook de Handenhakker genoemd.
  • Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, zetten de Duitsers een speciaal type troepen in: pantserjagers. Zij kregen een van de gevaarlijkste taken op het slagveld.

Hier krijg je vast een voorproefje van de artikelen in het tijdschrift:

Oorlog tegen de ridders

In de zomer van 1523 vormen 11.000 boeren een machtig leger om korte metten te maken met de Zuid-Duitse roofridders. Ondanks hun blauwe bloed leven deze edelen van het overvallen van reizigers. Met name de meedogenloze leider van de rovers, Thomas von Absberg, is berucht: hij staat bekend als de ‘handenhakker’.

Grillige communist kijkt rond in de VS

Een te pikante dansshow, een afgelast uitje naar Disneyland en een chaotisch bezoek aan een boerderij. Als Nikita Chroesjtsjov in 1959 rondreist door het land dat hij gedreigd heeft weg te vagen, volgen de incidenten elkaar op. De Sovjetleider is niet snel onder de indruk – maar wordt wel gauw boos.

Hitlers tank­­jagers in de strijd

Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, zetten de Duitsers speciale tankjagers in. Zij hadden een zeer gevaarlijke taak op het slagveld, namelijk het uitschakelen van zwaarbewapende vijandelijke tanks.