Nieuw nummer: Hitlers Stuka – de dood kwam van boven

De Duitse duikbommenwerper Stuka was gemaakt om met hoge snelheid te duiken en zijn doel met een ongekende precisie te raken. Hij trok een spoor van vernieling door de vijandelijke linies.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 2 van Historia, met onder meer:

U.S Marshals temden het wilde westen

Overvallen en moordpartijen zijn aan de orde van de dag in het Indian Territory. Daarom krijgen 200 U.S. Marshals in 1874 het bevel om tucht en orde te brengen. Een van de agenten is een voormalige slaaf, die meer misdadigers oppakt dan al zijn collega’s.

Onze man in Damascus

Officieel is hij een Arabier en heet hij Kamal. Maar in werkelijkheid is hij joods en spioneert hij voor de Mossad. In de jaren 1960 infiltreert Eli Cohen in de hoogste kringen van het bestuur van aartsvijand Syrië. Niemand verdenkt de Israëliër – en de Syrische president noemt hem zelfs zijn vriend.

Hitlers blikopener De Stuka

De drijvende kracht achter Hitlers blitzkrieg was de luchtmacht. De beruchte Stuka-duikbommenwerper maakte de weg vrij voor de tanks, en de vijand was al snel als de dood voor het gehuil van Stuka’s die uit de hemel vielen. Het toestel werd hét symbool van de superioriteit van de Duitse Luftwaffe.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Peking van stoffige ruïne tot wereldstad

In 1406 neemt keizer Yongle een besluit. De hoofdstad van China wordt verplaatst – van het fraaie, rijke Nanking naar een stoffige uithoek in het noorden. Met Chinese koppigheid drukt Yongle zijn plan erdoor, en hij weet van Peking de grootste stad ter wereld te maken.