Nieuw nummer: Hitlers geheime gaswagens

In het begin van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt nazi-Duitsland een aantal bijzondere vrachtwagens. Ze moeten voorkomen dat de soldaten psychische druk ervaren bij massa-executies. Joden en communisten worden in de wagens gestopt en binnen een kwartier vergast.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia.

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 8 van Historia, met onder meer:

Brand werd Titanic bij voorbaat fataal

In 1912 voer het luxeschip Titanic op een ijsberg, waardoor ruim 1500 mensen stierven. Historici begrepen niet waarom het schip met zo’n hoge snelheid door water vol ijsschotsen voer. De vondst van nog onbekende foto’s werpt nieuw licht op de tragedie.

Marteling is van alle tijden

De heersers van de oudheid lieten mensen in het openbaar martelen als vermaak, middeleeuwse beulen beheersten de wrede kneepjes van het vak en 20e-eeuwse ondervragers waren meesters in psychische vernedering. De geschiedenis van het martelen is niet voor tere zielen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.

Hitlers geheime gaswagens

In het begin van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelen de Duitsers speciale vrachtwagens die 40 tot 90 mensen binnen een paar minuten kunnen vergassen. De nazitop is enthousiast en stuurt ze naar het oosten. Eerst worden ze ingezet in Polen, en als Hitler de Sovjet-Unie aanvalt, gaan de gaswagens mee.

Egypte hield wel van een biertje

De oude Egyptenaren dronken niet alleen bier om het bestaan wat kleur te geven. De populaire drank werd gebruikt in medicijnen, hielp de vrouwenemancipatie vooruit en was cruciaal voor de bouw van de piramiden.