Nieuw nummer: Duivels te paard

In de 18e eeuw veroverden de Comanche de Amerikaanse prairie en vestigde de stam een uitgestrekt rijk. Dat succes was te danken aan genadeloze krijgers, die van jongs af aan de wrede kneepjes van het oorlogsvak leerden. De blanke kolonisten waren als de dood.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 6 van Historia, met onder meer:

500.000 slachtoffers in de modder

In juli 1917 beginnen de Britten een offensief om een doorbraak te forceren in de Eerste Wereldoorlog. Veldmaarschalk Douglas Haig heeft beloofd de Duitsers te zullen verdrijven. Maar de Slag om Passendale wordt een modderig bloedbad, waarbij een hele generatie jonge mannen sneuvelt.

Dromen over de grote jackpot

Kansspelen hebben al duizenden jaren een magische aantrekkingskracht. Eén winnaar, duizenden verliezers en toch blijven we spelen. De gokindustrie is een verleidelijke, gevaarlijke wereld vol drank, bedrog en geweld, en het loopt niet altijd goed af met de spelers.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Duivels te paard

De Comanche konden paardrijden als geen ander en werden in de 18e eeuw de heersers van de prairie. Van kinds af leerden de indianen om de blanke kolonisten te martelen, ontvoeren en vermoorden. Hun rijk, Comancheria, leek onoverwinnelijk – tot ze in een reservaat terechtkwamen.

Koning Arthur: Mythe verenigt Brittannië

In de middeleeuwen werden koning Arthur en zijn ridders als supersterren aanbeden door Engelse edelen. Die lieten geen gelegenheid aan zich voorbijgaan om de redder der Britten in het zonnetje te zetten. Vandaag de dag vragen onderzoekers zich af of deze heldenfiguur wel echt bestaan heeft.