Nieuw nummer: Columbus' laatste reis

Tien jaar na de ontdekking van Amerika is Christoffel Columbus een gebroken man. Hij is berooid en wordt bespot vanwege zijn mislukte ontdekkingsreizen. De oude zeevaarder wil nog één poging doen om een westelijke route naar India te vinden.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 1 van Historia, met onder meer:

Middeleeuws raadsel: Wie schreef de Duivelsbijbel?

Een enorme bijbel met een portret van de duivel roept al eeuwenlang allerlei vragen op. Het boek is gestolen, bijna verbrand en er is iemand halfdood mee gegooid. Aan de hand van de onbeholpen letters en een inktrecept probeert men de schrijver te achterhalen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Tokio brandt

In de avond van 9 maart 1945 naderen 334 Amerikaanse bommenwerpers Tokio. Al snel regent het napalm in de Japanse hoofdstad en zijn de straten één grote vlammenzee. Rivieren koken, staal smelt en mensen verkolen binnen een paar seconden tijdens het dodelijkste bombardement aller tijden.

Columbus vaart 4 keer verkeerd

Tien jaar na de ontdekking van Amerika zijn Columbus’ titels, rijkdom en roem teloorgegaan. Maar in 1502 krijgt hij een nieuwe kans. De bejaarde zeevaarder weet dat het zijn laatste is

om de weg naar Indië te vinden.

Vrouwen gingen elkaar te lijf

In de 18e eeuw was vrouwenboksen een hit in Londen. Mannen stonden in de rij om de gevechten tussen schaars geklede dames te zien. Voor de vrouwen was boksen een manier om op te klimmen – of op zijn minst een bord eten te krijgen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier