Nieuw nummer: Churchill stak Europa in brand

In 1940 zet Churchill in het diepste geheim een spionagenetwerk op, dat bakkersmeisjes, verpleegsters en een prinses telt. Hun taak: het bezette Europa in brand steken.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 5 van Historia, met onder meer:

Churchills 'Angels' staken Europa in brand

Zonder ruggenspraak met het leger zet Churchill in 1940 in het diepste geheim een spionagenetwerk op. Al snel treden bakkersmeisjes, verpleegsters en een onverschrokken Indiase prinses toe. Hun taak: ‘Steek het bezette Europa in brand’.

Muziek was alleen voor rijken: King of pop

400 jaar geleden had je nog geen Spotify met gratis, uit reclame gefinancierde muziek. Als je een muziekstuk wilde horen, moest je een orkest inhuren. Die luxe konden alleen vorsten zich veroorloven, en zij gingen tot het uiterste om de beste musici en de populairste componisten voor elkaars neus weg te kapen.

De slachter van Lyon

Roodgloeiende naalden, zwepen en kokend water – de sadistische methoden van Gestapochef Klaus Barbie kenden geen grenzen. In twee jaar martelde hij duizenden joden en verzetsleden in het Franse Lyon. Toen de stad bevrijd werd, sloeg Barbie op de vlucht. Hij vond al snel een nieuwe werkgever.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.