Nieuw nummer: Brit bouwde terreurwapen - raketoorlog

Met inspiratie uit India ontwikkelde de uitvinder William Congreve de eerste Europese raket. Het wapen bleek echter zo onnauwkeurig dat het een groter gevaar was voor de afzender dan voor de ontvanger.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia.

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 8 van Historia, met onder meer:

Laatste kans voor Duitsland: Keizerslag

De beslissende veldslag van de Eerste Wereldoorlog moet in 1918 aan het Westfront plaatsvinden. Als de Duitsers door het Frans-Britse front breken, lijkt de overwinning binnen handbereik, maar dit is de enige kans en de tijd dringt: er is een grote troepenmacht onderweg uit de Verenigde Staten.

Brit bouwde terreurwapen: Raket-aanval

Met inspiratie uit India ontwikkelde de uitvinder William Congreve de eerste Europese raket. Het wapen bleek echter zo onnauwkeurig dat het een groter gevaar was voor de afzender dan voor de ontvanger. In 1807 vond de wanhopige Brit eindelijk het perfecte doelwit: Kopenhagen.

Romeinen houden huis: Druïden gaan ten onder

Toen de Romeinen aan de verovering van het huidige Frankrijk en Engeland begonnen, stuitten ze op mysterieuze priesters: druïden. Die waren enorm machtig en konden het Keltische volk opruien tegen Rome. Daarom moesten ze uitgeroeid worden.