Nieuw nummer: Bouwheren in monnikspij

In 1098 besluiten 21 monniken hun corrupte orde te verlaten, al kunnen ze zich daarmee de woede van de kerk op de hals halen. Om Gods gunst terug te winnen, gaan ze kerken bouwen. Hun besluit bracht een omwenteling in Europa teweeg.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 7 van Historia, met onder meer:

Rommel reed rondjes om de Britten

75 jaar geleden: De asmogendheden staan er niet goed voor als Erwin Rommel in 1941 in Noord-Afrika arriveert. Hij moet de Britten tegenhouden, en aan zijn Italiaanse bondgenoten heeft hij niets. Maar met krijgslisten weet hij de kansen te keren, en zelfs de geallieerden bewonderen de Woestijnvos.

Bouwheren in monnikspij

De cisterciënzer monniken stonden bekend om hun vroomheid en vlijt. Ze bouwden overal in Europa enorme kerken en maakten de gotiek groot, maar het succes steeg ze naar het hoofd. Binnen een paar jaar was er van hun ascetische idealen weinig meer over.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.

Altijd geheel tot uw dienst

In 1930 deed de stewardess haar intrede in het vliegtuig – voorheen een mannenbolwerk. 40 jaar lang waren de vrouwen de baas in de cabine. Lange werkdagen, gevaarlijke reizen en seksuele avances van mannen waren de keerzijde.

Alleen op de wereld

Terreur treft Italië in het hart als de groep Rode Brigades het politieke kopstuk Aldo Moro op klaarlichte dag ontvoert. Terwijl 13.000 agenten Rome uitkammen, keren andere politici Moro de rug toe. Niemand lijkt er belang bij te hebben dat zijn leven gered wordt.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.