Nieuw nummer: Blitzkrieg in het heilige land

De tempeliers waren de elitetroepen van de kruistochten. Tijdens een keiharde training leerden ze om in formatie aan te vallen, door de vijandelijke linies te breken en genadeloos toe te slaan. Niemand kon de ridders stuiten – behalve misschien hun bondgenoten.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 8 van Historia, met onder meer:

Thuis bij Hitler

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland, maar Adolf Hitler regeert soms tijdenlang vanuit zijn vakantiehuis in Beieren. Op de Berghof omringt hij zich met trouwe nazi’s, zijn hond Blondi en zijn maîtresse, Eva Braun.

Blitzkrieg in het heilige land

De tempeliers waren de meest professionele militaire orde tijdens de kruistochten. Ze kenden een regel met 686 artikelen. Tijdens een oorlog moesten de ridders in een dichte formatie rijden, de vijandelijke linies als één man aanvallen en doorvechten zolang hun vaandel boven het slagveld wapperde.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier

Geteisterd door rampspoed Big Ben

In 1834 maakte een grote brand in het Britse parlement de weg vrij voor de bouw van hét symbool van Londen, de Big Ben. Maar de toren wees de verkeerde tijd aan en de klokken bleven maar scheuren.

Lynchmob: Opgeknoopt en verbrand

Blanke burgers in de Zuidelijke staten wachtten niet op de beul als een zwarte gestraft moest worden, en lynchpartijen groeiden uit tot ware volksfeesten. In 1916 overspeelden de inwoners van Waco in Texas echter hun hand toen ze een 17-jarige uit de rechtszaal sleurden om hem op te knopen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier