Keizer Nero, de duivelse artiest - Slachtpartij bij Verdun

NIEUW NUMMER: Lees het verhaal over keizer Nero, die liever op het podium stond dan Rome te regeren. En ga mee naar de loopgraven bij Verdun, waar in de Eerste Wereldoorlog duizenden soldaten de dood in werden gestuurd.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 4 van Historia, met onder meer:

Astronauten in een luchtballon: DE ZONE DES DOODS

Op een septemberdag in 1862 stijgen twee aeronauten op naar een hoogte waar geen levend wezen ooit is geweest. Niemand weet of het lichaam dat trekt, en de ballonvaarders moeten aanvaarden dat de dood meereist als verstekeling.

Nero - De duivelse artiest

Nero was een van de machtigste mannen ter wereld, maar hield zich het liefst bezig met musiceren, toneelspelen en gedichten reciteren. De paranoïde keizer toonde geen genade aan degenen die hem van optreden wilden weerhouden.

Slachtpartij bij Verdun

In 1916 gaan de Duitsers in de aanval bij Verdun. Het offensief is niet in de eerste plaats bedoeld om door het front te breken of om terreinwinst te boeken. De Duitsers willen het Franse leger zulke zware verliezen toebrengen dat het die nooit meer te boven zal komen. Daartoe zetten ze 140.000 man en loodzware kanonnen in.

Geheime genootschappen

Een netwerk van geheime clubs regeert de wereld. Zo luidt een aantal van de bizarste complottheorieën, die alle één ding gemeen hebben: alles gebeurt in het diepste geheim
en de leden zijn vrijwel uitsluitend mannen.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.