In bed met de koning - Cowboys van de prairie - Coup in Japan

NIEUW NUMMER: Het viel niet mee om de minnares van de koning te zijn. We nemen je mee naar 17e-eeuws Europa en laten je het leven van een koninklijke maîtresse zien.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 2 van Historia, met onder meer:

In bed met de koning

Een echte koning heeft minnaressen. Dat is in het 17e-eeuwse Europa algemeen bekend. Maar een maîtresse heeft geen gemakkelijke rol: ze moet de koning dag en nacht behagen, alle rivales de loef afsteken en de jaloerse koningin ontlopen. En de koning kan haar op elk moment laten vallen.

Beeldhouwer leeft zich uit op graniet: Mount Rushmore

In 1925 vraagt South Dakota een beruchte beeldhouwer een uniek monument te maken dat toeristen naar de staat zal trekken. Maar een economische crisis, een wereldoorlog en de excentrieke beeldhouwer zelf dreigen roet in het eten te gooien.

Alles krijgt kleur

Scheikunde wordt nog nauwelijks als een wetenschap gezien wanneer een jonge Brit in 1856 iets ontdekt: uit teer kan hij een synthetische kleurstof vervaardigen, mooier en goedkoper dan die uit de natuur. Zijn ontdekking leidt tot één groot kleurenfestijn.

Cowboy is de held van de prairie: 1600 km tot Dodge City

Met een goede handel in het vooruitzicht drijven cowboys in 1866 miljoenen Texaanse runderen de prairie over naar het dichtstbijzijnde treinstation. De grote steden zitten te springen om vlees, en een nieuw beroep ontstaat.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.