Bedoeïenen voeren blitzkrieg - wereld veroverd vanuit de woestijn

NIEUW NUMMER Lees over een legertje bedoeïenenkrijgers dat in 632 enorme gebieden verovert, en over de CIA, die 638 inventieve manieren verzint om Fidel Castro te vermoorden.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 9 van Historia, met onder meer:

  • Oorlogsheld is een rare snuiter

Hij versloeg Rommel in Noord-Afrika, plande D-day en rukte naar Hamburg op. Bernard Montgomery was een van de grote oorlogshelden, maar leeft in de herinnering voornamelijk voort als een rare snuiter.

  • 638 mislukte aanslagen

In 1959 begon de CIA in het geheim een oorlog tegen Cuba om premier Fidel Castro uit te schakelen en het communistische bewind omver te werpen. Jarenlang stuurde de CIA giftige sigaren, ontploffende schelpen en sluipmoordenaars op Castro af.

  • Rouwende grootmogol pakt uit

Toen de lievelingsvrouw van Shah Jahan, Mumtaz Mahal, in 1631 stierf, besloot de Indiase grootmogol een mausoleum te bouwen om haar schoonheid voor altijd te eren. In een wedloop met het weer ging een leger van slaven aan de slag met het bouwen van een gigantisch grafmonument op drassige grond.

  • Het Arabische wereldrijk

In 632 begon een legertje bedoeïenen aan een veroveringstocht door de woestijnen van het Midden-Oosten. Vijf jaar later stonden ze aan de poorten van Jeruzalem en bedreigden ze de grootste rijken van die tijd, het Perzische en het Byzantijnse. Hun einddoel: Europa.