Aanslag op Hitler

NIEUW NUMMER: In 1939 verstopt Georg Elser in een bierhal een bom achter Hitlers spreekgestoelte. Daarmee had hij de loop van de geschiedenis bijna veranderd – hij kwam slechts 13 minuten tekort. Maar hoe wist Elser zo dicht bij de Führer te komen? Dat lees je in nummer 3 van HISTORIA.

De nieuwe HISTORIA is uit!

Koop dit nummer van Historia

Voor maar € 6,95 krijg je nummer 3 van Historia, met onder meer:

Aanslag op Hitler

Een jaar lang bereidt de timmerman Georg Elser in het diepste geheim een aanslag op de Führer voor. Hij weet aan springstof te komen, bouwt een ontsteker en holt de zuil achter het spreekgestoelte van Hitler uit. Maar Elser komt 13 minuten tekort om de loop van de geschiedenis te veranderen.

Konvooi door de barre IJszee

Vier jaar lang ploeterden geallieerde schepen door een van de meest ongastvrije zeeën ter wereld om de Russen te bevoorraden. Overal lagen U-boten, vliegtuigen en oorlogsschepen op de loer, maar de ergste vijanden waren het ijs en de temperaturen tot 50 graden onder nul.

Rome stonk

In films en op oude schilderijen ziet het antieke Rome er smetteloos wit uit. In werkelijkheid lagen de straten vol afval en was de stad gehuld in een walm van verrotting en dood. De hoofdstad van het Romeinse Rijk stonk als een oordeel.

Gijzeldrama schokt Londen

De Britse hoofdstad wordt het middelpunt van de wereld als terroristen in 1980 de Iraanse ambassade bestormen. Ze verschansen zich met 26 gijzelaars en dreigen hen te doden als hun eisen niet worden ingewilligd. Alleen de speciale eenheid SAS kan hen redden.

Wil je een abonnement op Historia? Hier vind je de beste aanbiedingen.

Wil je dit nummer los bestellen? Klik hier.