Apocalypse-box cadeau bij een abonnement

Word nu abonnee van Historia of verleng je abonnement met twee jaar en ontvang gratis de speciaal voor Historia samengestelde Apocalypse – the World War II Collection-box t.w.v. €69,95. Deze 7 dvd’s tellende box bevat maar liefst 4 delen uit de Apocalypse-serie en heeft een speelduur van wel 522 minuten.

De Apocalypse World War II collection bestaat uit 4 delen:

  1. In Love with Hitler (ook bekend als Living with Hitler)
  2. Sacrifice (2dvd)
  3. Apocalypse World War II (3dvd)
  4. Capitulation

In Love with Hitler

Adolf Hitler staat bekend als een kille alleenheerser waar iedereen bang voor was. Toch was er in zijn leven minimaal één persoon die veel om hem gaf: Eva Braun. Deze Beierse was Hitlers minnares van 1932 tot aan hun gezamenlijke zelfmoord op 30 april 1945. Eva Braun had als oud-medewerker van Hitlers fotograaf Heinrich Hoffmann oog voor fotografie. Met die gave heeft ze een geheim film- en fotoarchief aangelegd van intieme momenten met de gevreesde dictator. Aangevuld met officiële beelden van Hoffmann tonen de opnames van Braun 'haar' Hitler zoals eigenlijk niemand hem mocht kennen. Bizarre en ongelofelijke onthullingen passeren de revue in deze ingekleurde documentaire, die nooit eerder in deze vorm werd vertoond.

Video

Sacrifice (2 dvd)

Er zijn veel oorlogsfilms gemaakt over D-day, de landing van geallieerde troepen in Normandië op 6 juni 1944. Nooit eerder was er echter een documentaire te zien die zoveel exclusieve beelden van binnenuit bevat als deze dvd. Met de laatste technieken is onbekend archiefmateriaal opnieuw gemasterd en ingekleurd. Vanuit elk denkbaar perspectief wordt de beslissende militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog tot in detail getoond. Haarscherpe opnamen gemaakt vanuit de lucht, vanaf de zee en op het land geven samen het meest schokkende en nauwkeurige beeld van de invasie ooit. Deze baanbrekende documentaire toont de dodelijke slag op de Franse stranden van minuut tot minuut en volgt de overwinnaars tot aan hun glorieuze inname van Parijs in augustus dat jaar.

Video

Apocalypse World War II (3 dvd)

Apocalypse World War II toont de Tweede Wereldoorlog zoals die nog niet eerder te zien was. De beelden, vaak opgenomen door gewone soldaten en burgers, zijn volledig gerestaureerd en ingekleurd (een van de duurste restauraties ooit, met een budget van 9 miljoen). De serie geeft aan de hand van deze authentieke archiefbeelden de harde realiteit van de oorlog van heel dichtbij weer. Apocalypse World War II bevat, onder andere, zeldzame opnames van het bloedbad van Katyn in Rusland, de evacuatie van het Britse expeditieleger uit Duinkerke, de onmenselijke behandeling van Franse soldaten die door de naziís gevangen waren genomen en de opoffering van Sovjetsoldaten bij Stalingrad.

Video

Capitulation

Als de geallieerden op 6 juni 1944 landen in Normandië is de Tweede Wereldoorlog nog lang niet voorbij. Nog bijna een jaar zal er hevig worden gevochten op de slagvelden van Europa. Bovendien worden er in de elf maanden na D-day meer mensen dan ooit gedeporteerd en omgebracht. Er vinden aan twee fronten de meest gruwelijke veldslagen plaats met ontelbare doden tot gevolg. Veel is onbekend gebleven van die laatste afschuwelijke maanden. Daarom is voor deze documentaire nooit eerder vertoond beeldmateriaal verzameld uit Russische, Duitse en Amerikaanse archieven. Het geeft een nieuwe, onthullende kijk op de laatste fase van de oorlog. Deze teruggevonden en ingekleurde beelden maken de verschrikkingen van toen voelbaar en vormen een onmisbaar dossier van onze historie.

Deze bijzondere Apocalypse World War II Collection-box ontvangt u nu gratis bij een abonnement op Historia; u betaalt slechts € 47,50 voor het jaarabonnement (9 nummers) i.p.v. € 62,50 in de winkel. Word nu abonnee

Al abonnee?

Verleng dan uw abonnement met 2 jaar voor slechts € 89 en ontvang geheel gratis deze dvd-box thuis. Stuur daartoe een e-mail naar abo.historia@vipmedia.nl met het onderwerp ‘2 jaar verlenging WOII collection’.