Tweedehands granaten uit de oorlog ontploft in garage

De Duitse politie evacueerde afgelopen week een aantal mensen omdat er granaten uit de Tweede Wereldoorlog in een garage waren ontploft door de hitte. De granaten waren op een vlooienmarkt op de kop getikt.

Politie en de explosievendienst rukten uit naar een garage in het Duitse Hennef nadat er enkele granaten waren ontploft.

© RITZAU/AP

De politie van Hennef, een plaats in het westen van Duitsland, werd op 30 mei 2017 naar een plek geroepen die wel een oorlogsgebied leek.

Een garage stond in lichterlaaie, en in de vlammenzee vonden verschillende explosies plaats.

De politie evacueerde mensen uit de huizen in de buurt van de garage en delen van een snelweg en een spoorweg in de omgeving.

In totaal werden 70 mensen geëvacueerd door de explosievenopruimingsdienst.

Een warme kist met wapens

De uitgebrande garage is van een 51-jarige man die volgens verschillende media een kist met munitie uit de Tweede Wereldoorlog op de kop had getikt op een vlooienmarkt.

En volgens Duitse media zijn granaten vanzelf ontploft in het warme weer – in een oververhitte garage explodeerde de springstof.

DailyMailschrijft dat er naast granaten ook een machinegeweer en kogels in de garage lagen.

De uitgebrande kist met munitie.

© RITZAU/AP

Geen gewonden

De politie onderzoekt momenteel of de 51-jarige eigenaar van de garage en de munitie aangeklaagd moet worden wegens overtreding van de wapenwet.

Tijdens de explosies zijn er geen gewonden gevallen.