Nazisme

Nazi’s dragen rode nazivlag

De tijd van het nazisme

Het nazisme heeft diepe sporen nagelaten, en Hitlers nazi-Duitsland is een van de zwartste bladzijden in de wereldgeschiedenis. De opkomst van het nazisme en het Derde Rijk vormt een verhaal van intense haat, keiharde propaganda en brute wreedheid, opgezweept door een psychopathische, charismatische leider.

Het nazisme leidde tot de Nacht van de Lange Messen, de rassenwetten van Neurenberg, de Kristallnacht en concentratiekampen als Auschwitz en Dachau. Lees meer over de noodlottige jaren waarin de nazi’s hun droom van een arisch imperium en de vernietiging van de joden probeerden te realiseren.
Baldur von Schirach samen met Hitler, Bormann en Goebbels (1936)
Hitler stond niet alleen. Hij had een aantal nazikopstukken om zich heen, die alles over hadden voor hem en het nazisme. Zoals minister van Propaganda Joseph Goebbels, naziarts Josef Mengele, architect van de Holocaust Adolf Eichmann en vele anderen.

Na de val van het nazisme verging het Hitlers kopstukken niet allemaal op dezelfde manier. Een aantal werd direct na de oorlog geëxecuteerd of gevangengezet. Anderen vluchtten en leefden verder onder een valse identiteit. En weer anderen zijn pas recent berecht voor hun oorlogsmisdaden. Lees hier meer over de nazikopstukken en hun gruweldaden.
Bladzijde 1 / 5