Hitler en de andere ordonnansen spelen in het hoofdkwartier met het hondje Fuchsl.

Korporaal Hitler was hysterische psychopaat

Adolf Hitler meldde zich in de Eerste Wereldoorlog vrijwillig bij het Duitse leger, maar hij was bepaald geen held. Aan het eind van de oorlog kreeg hij de diagnose psychopaat met symptomen van hysterie.

2 mei 2014

Hitler was een held op sokken

In augustus 1914, na de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog, meldde Hitler zich enthousiast aan bij het Duitse leger. Hij werd naar het Westfront gestuurd en onderscheiden met het IJzeren Kruis van de 1e en 2e graad. Maar een held, dat was hij niet.

Het grootste deel van de oorlog verbleef Hitler een paar kilometer achter het front, waar hij als ordonnans berichten tussen de commandoposten vervoerde.

Hitler kreeg het IJzeren Kruis van de 2e graad omdat hij met vier andere ordonnansen een officier in veiligheid had gebracht, en de promotie tot 1e graad was vooral een vriendendienst van een officier uit een van de veilige commandoposten achter de frontlinie.

Hitler was en hysterische psychopaat


In het najaar van 1918 werden Hitler en een aantal andere ordonnansen bij Ieper blootgesteld aan gifgas. Het mosterdgas tastte de ogen aan, en Hitler belandde vanwege tijdelijke blindheid in een ziekenhuis in Duitsland. Naar eigen zeggen althans.

Volgens de artsen van het ziekenhuis was gifgas niet de reden dat Hitler weggehaald was van het front: hij had een psychische aandoening. Hij kreeg de diagnose psychopaat met symptomen van hysterie en bleef de rest van de oorlog in het ziekenhuis.

Bekijk ook ...