Volgens vertrouwelingen van de Führer hanteerde Hitler slechts bij hoge uitzondering zelf de pen.

Hitlers dagboeken waren nep

Als het Duitse weekblad Stern in contact komt met een antiquair die aan de dagboeken van Hitler kan komen, is het land te klein.

Hitlers dagboeken getoond op persconferentie

Een bom kan vele vormen aannemen. De bom die de journalist Gerd Heidemann van Stern op 25 april 1983 in Hamburg aan de wereld toont, ziet eruit als een handgeschreven boek. Het is zwart, getooid met rode lakzegels, en de springstof van de bom bestaat uit woorden. Woorden die geschreven zijn door een van de meest gehate mensen uit de geschiedenis, de nazileider Adolf Hitler.

62 dagboeken stellen Hitler in een nieuw daglicht

In een zee van flitslicht maakt de sterverslaggever Gerd Heidemann het V-teken met zijn vingers, terwijl hij vol trots naar de 200 journalisten en 27 cameraploegen kijkt die uit alle hoeken van de wereld naar Hamburg gekomen zijn. Hun is een sensatie beloofd en die krijgen ze.

Peter Koch, de hoofdredacteur van Stern, maakt bekend dat Heidemann de tot dan toe onbekende dagboeken van Adolf Hitler heeft opgespoord; een journalistieke presatie van formaat. De geschiedenisboeken moeten herschreven worden. Drie dagen later zal Stern de eerste fragmenten dan de dagboeken publiceren, maar Koch kan al onthullen dat de in totaal 62 boeken de Tweede Wereldoorlog, de nazi's en Adolf Hitler in een geheel nieuw daglicht stellen.

Dagboeken blijken nep

Deskundigen hebben de werken onderzocht en weten zeker dat ze echt zijn, aldus de hoofdredacteur. Maar al een week later moet hij diep door het stof: hij is beetgenomen door een meesteroplichter.

Download het hele artikel over de 'vondst' van Hitlers geheime dagboeken.

Let op: je hebt een gratis account nodig op onze website om het artikel te kunnen downloaden.

Bekijk ook ...