Galerij: De schilderijen van Hitler

Adolf Hitler had één grote hartenwens: kunstenaar worden. Hij hield van schilderen en was in zijn jonge jaren zeer productief. Toen hij 18 was, trok hij naar Wenen in de hoop toegelaten te worden tot de Academie van Kunsten, maar zo ver kwam het niet. Na de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van zijn werken teruggevonden. Sommige zijn geveild, andere zijn door de Amerikaanse autoriteiten in beslag genomen.

© Wikipedia

De Maagd Maria met het kindeke Jezus

In 1913 schilderde Adolf Hitler dit werk, dat een religieuze kant van hem laat zien waar hij later afstand van nam.

© Wikipedia

Kasteel Neuschwanstein

Dit schilderij werd in 2015 in Neurenberg geveild. Een Chinees had er 100.000 euro voor over. Het werk verbeeldt het kasteel Neuschwanstein van Lodewijk II, vandaag de dag een belangrijke toeristische attractie in Duitsland.

Het kasteel is in de 19e eeuw gebouwd en zou als voorbeeld hebben gediend voor het kasteel van Assepoester in Disneyland.

© Wikipedia

Vaas met bloemen

Dit schilderij uit 1912 werd ook te koop aangeboden op de veiling in Neurenberg. Het bieden begon bij 27.000 euro, maar om onduidelijke redenen werd het teruggetrokken en niet verkocht.

© Wikipedia

Het oude raadhuis

Maar liefst 130.000 euro werd er op een veiling in 2014 neergeteld voor dit schilderij van het raadhuis van München.

Het werk uit 1914, dat getaxeerd was op 50.000 euro, werd verkocht met het oorspronkelijke bonnetje en een ondertekende brief van Hitlers adjudant Albert Bormann.

© Wikipedia

Binnenplaats in historisch München

In 1914 woonde Hitler in München, waar hij vooral aan het schilderen was. Hij schilderde het liefst gebouwen, en kreeg toen hij toelatingsexamen deed op de Academie van Kunsten dan ook te horen dat hij een uitstekend architect zou kunnen worden, maar geen kunstschilder.