Extra uitgave: Missies van de Tweede Wereldoorlog

Het nieuwe themanummer van Historia over de Tweede Wereldoorlog toont je de meest gewaagde missies van oorlog - goed geschreven, spannend en rijk geïllustreerd.

3d front

Welkom bij het nieuwe themanummer van Historia over meest gewaagde missies van de Tweede Wereldoorlog.

Lees hier een artikel uit het themanummer: Kajakkers blazen Hitlers schepen op

Op school hebben we geleerd dat de Tweede Wereldoorlog bestond uit bloedige slagen en grootscheepse invasies. Maar het verloop van de oorlog werd net zo goed beïnvloed door groepjes moedige mannen die achter de vijandelijke linies gevaarlijke missies uitvoerden. Mannen die hun leven op het spel zetten voor de overwinning.

In het nieuwe themanummer van Historia kijken we nu eens niet naar de grote slagvelden, maar belichten we enkele van de meest gewaagde missies van de Tweede Wereldoorlog.

Zo volgen we een klein groepje Noorse saboteurs, dat de ijzige winterkou trotseert om een Duitse atoombom te voorkomen. En we vliegen mee met Duitse elitetroepen die met hun zweefvliegtuigjes landen op de hoogvlakte van Gran Sasso om de fascistische dictator Benito Mussolini te bevrijden.

Lees hier een artikel uit het themanummer: Kajakkers blazen Hitlers schepen op

Deze 17 fantastische oorlogsverhalen - waarvan er al 4 eerder in Historia verschenen - zijn nu bijeengebracht in een fraai themanummer.

Het nummer bevat onder meer:

  • Geallieerde bevrijdingsactie: 512 soldaten moeten uit bezet Joegoslavië gered worden.

  • Churchill stuurt 600 man op zelfmoordmissie: de Britten willen een schip volgepakt met springstof een Duitse haven in varen en het tot ontploffing brengen.

  • Britse piloot heeft geen munitie meer - hij ramt een Duitse bommenwerper voordat deze Buckingham Palace kan bereiken.

  • De dag dat Hitler moest sterven. Volg de voorbereidingen van de aanslagplegers tot 20 juli 1944, toen de Duitse officier Von Stauffenberg een bom bij de tafel van Hitler plaatste.

  • … en nog veel meer. Veel leesplezier!