Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Het roze zijden slipje draagt Eva Brauns monogram.

© Humbert & Ellis Auctioneers
Oorlog - Tweede Wereldoorlog

Eva Brauns slipje verkocht op veiling

Onder grote belangstelling heeft een Brits veilinghuis Eva Brauns ondergoed te koop gezet. Koper en verkoper wensten anoniem te blijven.

Een anonieme verzamelaar heeft een roze slipje gekocht dat toebehoorde aan de vriendin van Adolf Hitler, Eva Braun.

Het sierlijk geborduurde ondergoed met Eva Brauns monogram, EB, werd verkocht voor ruim 4000 euro. Dezelfde koper wist op de veiling ook een nachthemd van Braun te bemachtigen voor bijna 3000 euro.

Eva Brauns monogram, EB, is op het slipje geborduurd. Alleen daaraan is te zien dat het ondergoed aan Hitlers beroemde vriendin toebehoorde.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Spullen uit de oorlog blijven populair

Jonathan Humbert, eigenaar van veilinghuis Humbert & Ellis, noemt het ondergoed volgens diverse media ‘waarschijnlijk het meest ongebruikelijke voorwerp’ dat hij ooit heeft verkocht.

‘Er is nog altijd een onstilbare dorst naar spullen die van hooggeplaatste personen in de Tweede Wereldoorlog zijn geweest,’ licht hij de verkoop toe.

Ook Eva Brauns nachthemd is geveild. De hamer viel voor het laatst bij bijna 3000 euro.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Mogelijk gestolen uit Hitlers vakantiewoning

Volgens het veilinghuis komen de geveilde kledingstukken uit een grote Europese verzameling, maar bij de verkoop zat geen akte van de herkomst van het slipje en het nachthemd. Aan labels op beide kledingstukken is te zien dat ze in 1944 in Beieren zijn gemaakt.

Mogelijk zijn de intieme kledingstukken gestolen uit Hitlers zomerresidentie Berghof in Beieren. Berghof werd in mei 1945 bezet door geallieerde soldaten, en veel voorwerpen uit de residentie werden door de troepen ‘bevrijd’ en later verkocht.

Hitler en Eva Braun brachten lange perioden op Berghof door. Ze hadden elkaar al in 1929 ontmoet, toen Eva Braun nog maar 17 jaar was. Hitler trouwde met haar op 28 april 1945.

Lees ook:

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg