10 dingen die je niet wist over Hitler

Wist je bijvoorbeeld dat Hitler 60.000 Reichsmark per maand verdiende en dat hij vegetariër was?

Hitler and admirerers

De meeste Duitsers zagen Adolf Hitler als de redder van Duitsland. Velen gaven uitdrukking aan hun bewondering door middel van brieven en kaarten.

Wist je dat …

… Hitler geheelonthouder, vegetariër en niet-roker was?

… Hitler net zoveel fanmail kreeg als The Beatles?

… Hitlers privétrein 'Führersonderzug Amerika' heette? Dat werd uit pr-overwegingen veranderd in 'Führersonderzug Brandenburg'.

… Hitler kunstschilder wilde worden? Hij zakte twee keer voor het toelatingsexamen van de kunstacademie in Wenen en kreeg te horen dat hij maar beter iets anders kon gaan doen.

… Hitler zijn theatrale toespraken had afgekeken van Mussolini? 'Il Duce' verachtte Hitler echter en noemde hem een 'loodgieter in een regenjas – een dom clowntje'.

… Hitlers naziregering bij de verkiezingen van 5 maart 1933 51,9% van de stemmen kreeg?

… Soldaten de draak staken met Hitler toen hij in dienst was? Tijdens de Eerste Wereldoorlog schreven zijn kameraden in brieven aan hun familie dat Hitler van de honger zou sterven als hij ooit in een conservenfabriek kwam te werken, omdat hij nog geen blikje kon opentrekken.

… Hitler 60.000 Reichsmark per maand verdiende? Ter vergelijking: een gemiddelde Duitser verdiende zo'n 4000 Reichsmark per jaar.

… Hitlers snor in de jaren 1920 modieus was? De 'tandenborstelsnor' werd beschouwd als een protest tegen de impopulaire keizer Wilhelm II, die een snor als een fietsstuur had.