De schat bevatte onder meer militaire onderscheidingen, zoals medailles.

Russische schat uit revolutie gevonden

Bij de renovatie van een oud herenhuis in de stad Sint-Petersburg hebben bouwvakkers een zilverschat gevonden uit de tijd van de Russische Revolutie.

De schat, die was verstopt in een geheime ruimte in het huis, bevat meer dan 1000 waardevolle voorwerpen, zoals sieraden, medailles en zilver. Alles is zorgvuldig ingepakt in kranten uit 1917 en zodoende goed bewaard gebleven.

De politie werd 24 uur na de vondst op de hoogte gebracht en ontdekte dat een aantal bouwvakkers had geprobeerd een deel van de voorwerpen te verstoppen.

Zo waren er drie zilveren dienbladen tussen het bouwafval weggesmokkeld en 72 zilveren lepels en vorken verstopt. De politie doorzoekt het gebouw om te zien of er nog meer is weggemoffeld.


De schat was eigendom van de familie Narysjkin en is naar alle waarschijnlijkheid tijdens de revolutie verstopt voor de bolsjewieken.

De Narysjkins waren een van de beroemdste adellijke families van Rusland en verlieten het land in 1917. De moeder van Peter de Grote was lid van deze familie.

Bekijk ook ...