1 APRIL: Poetin is familie van Napoleon en Dzjengis Khan

Russische genwetenschappers hebben het DNA van president Poetin in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat hij verrassend nauw verwant is met enkele grote historische persoonlijkheden.

Russische genwetenschappers hebben het DNA van president Poetin in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat hij verrassend nauw verwant is met enkele grote historische persoonlijkheden.

Alexey Druzhinyn / EPA / Ritzau Scanpix

Dat de Russische president Vladimir Vladimirovitsj Poetin zich niet de kaas van het brood laat eten, is de wereldleiders al jaren bekend. Maar nu blijkt uit onderzoek dat de president het niet van een vreemde heeft.

De Russische Academie van Wetenschappen bracht het DNA van Poetin in kaart en vergeleek dit met DNA-sporen van een aantal bekende historische personen.

‘Dit is uniek! Het DNA-profiel van de president komt overeen met dat van Napoleon, Caesar, Alexander de Grote en Dzjengis Khan, en de verwantschap staat onomstotelijk vast,’ zegt onderzoeksleider Aleksei Kochetov van het instituut voor cytologie en genetica, een afdeling van de Russische Academie van Wetenschappen in Siberië.

Zo zagen Poetins voorouders eruit:

Krachtige potentie verklaart familierelaties

Hoogleraar geogenetica Aleksei Kochetov legt uit dat het DNA-profiel van Poetin tot het zeldzame type ‘alfa-alfa-viril’ behoort, dat maar een paar promille van de mensheid bezit.

Kochetov en zijn collega’s denken dat de familie van de president in de loop van de geschiedenis extreem vruchtbaar is geweest, wat de vele historische connecties verklaart.

De Russen proberen inmiddels al DNA-monsters te pakken te krijgen van 120 andere vooraanstaande personen, zoals Mahatma Gandhi, Willem de Veroveraar, Harry Mulish en Chuck Norris, want zoals professor Kochetov zegt: ‘We zijn ervan overtuigd dat president Poetin afstamt van vrijwel alle grote namen in de geschiedenis.’