Operatie Schoonzoon: Generaal Patton op een geheime, riskante missie
Op 26 maart 1945 stuurt de gevierde Amerikaanse generaal Patton zijn troepen op een geheime missie, die een afleidingsmanoeuvre heet te zijn, maar in feite Pattons schoonzoon moet bevrijden uit een Duits gevangenkamp. Twee bloedige dagen volgen.

Patton riskeerde ontslag als zijn superieuren erachter zouden komen wat het echte doel was van zijn commandotroepen.
Kapitein Abraham Baum kijkt vanaf een heuvel bezorgd neer op het dorp midden in nazi-Duitsland. Het is 27 maart 1945, zeven uur in de ochtend, en de lange officier met de rode stoppelbaard is op een probleem gestuit.
Baum en zijn mannen zijn in het holst van de nacht ruim 50 kilometer in vijandelijk gebied doorgedrongen. De paar Duitsers die zijn konvooi van 57 voertuigen en 314 Amerikaanse soldaten zijn tegenkomen, hebben geen verzet geboden. Maar hier in de plaats Gemünden loert de vijand.
Baums doel, het gevangenkamp bij Hammelburg, ligt 19 kilometer verder, maar eerst moet hij de rivier de Saale nog oversteken. De brug in Gemünden is de beste optie, en daarom stuurt de Amerikaanse kapitein zijn Sherman-tanks nu de smalle straatjes in.
Langzaam rukken de tanks op, maar dan horen de soldaten opeens het sissen van een Panzerfaust, gevolgd door een explosie. De gevreesde Duitse wegwerp-bazooka heeft de voorste tank in brand gestoken, en de bemanning vlucht door de luiken naar buiten.
Meteen openen de verdedigingstroepen van de stad van alle kanten het vuur, en plotseling wordt het middendeel van de brug opgetild om in een enorme rookwolk te verdwijnen. De Duitsers hebben de brug opgeblazen, en het ziet er slecht uit voor Missie Schoonzoon.
Ver van de gevechten vraagt Patton zijn staf keer op keer of er nieuws is van Baum, die hij persoonlijk op de illegale missie heeft gestuurd. Als Patton zijn schoonzoon en diens medegevangenen weet te bevrijden, zullen de media hem prijzen. Maar als de missie faalt, moet Patton misschien zijn biezen pakken.