De zwarte schapen van de Hitlers

Adolf Hitler hield zijn familie het liefst uit de openbaarheid. Hij wilde overkomen als de Führer, die uitsluitend voor het Duitse volk leefde. En de familie Hitler was niet bepaald een toonbeeld van goed ariërschap.

William Patrick Hitler vertrok naar de VS, waar hij zijn oom afviel. Dit werd breed uitgemeten in de pers.

Neef: Chanteerde Hitler

William Patrick Hitler was de zoon van Hitlers halfbroer en diens Ierse vrouw. Toen Hitler aan de macht kwam, ging William in Berlijn wonen om met zijn achternaam vrouwen aan de haak te slaan.

Hitler gaf hem een baan bij de rijksbank, maar het loon was niet genoeg om de levensstijl van de jonge playboy te bekostigen. William dreigde zijn oom ‘familiegeheimen’ te onthullen, en de doodsbange Hitler liet zich afpersen.

William verliet Duitsland voor de oorlog en ging naar de VS, waar hij werd ingezet in de propaganda tegen Hitler.

Zuster: Weggemoffeld

Paula Wolf was in de ogen van de Führer een zwakke vrouw, en hij wilde dat ze haar achternaam veranderde in Wolf.

Maar Paula maakte handig gebruik van de naam Hitler om onder meer een huis te verkrijgen. Hitler om onder meer een huis te verkrijgen.

Adolf Hitler stuurde de verloofde van Paula naar het oostfront.

Halfbroer: Diefstal en bigamie

Alois Hitler Jr. was als zakenman mislukt en had een strafblad voor onder meer diefstal en bigamie.

Zijn kroegjes hielden het hoofd niet boven water, tot hij er in 1934 een in Berlijn opende. Hitler gaf hem het startkapitaal, en het werd een geliefde stamkroeg voor hardcore nazi’s.

Toen zijn joodse huisbaas weigerde hem de kroeg te laten uitbreiden, gebruikte Alois zijn connecties in de nazipartij om de man het land uit te laten zetten.

Verre nicht: Vergast door de Nazi’s

Aloisia Veit was de belangrijkste reden dat Hitler zijn familie verborgen probeerde te houden. Ze was schizofreen en zat jarenlang in verschillende inrichtingen opgesloten.

Toen de nazitop geruchten hoorde over een geestesziekte in de familie van de Führer, kwam Aloisia in het zogeheten euthanasieprogramma, dat zich richtte op gehandicapten en geesteszieken. In december 1940 werd de 49-jarige Aloisia vergast.

Het is niet duidelijk of Hitler zelf wist dat zijn nicht gedood werd.

Nicht: Pleegde zelfmoord

Adolf Hitler had volgens sommige historici een seksuele relatie met zijn nicht Geli.

Angela Maria ‘Geli’ Raubal werd door Hitler ‘de liefde van mijn leven’ genoemd.

In 1929 nam hij de 20-jarige Geli in huis in zijn appartement in München, waar hij haar scherp in de gaten hield. Ze mocht niet omgaan met leeftijdgenoten en werd altijd begeleid door een paar partijleden.

Maar dit leven hield ze niet vol, en in september 1931 pleegde Geli zelfmoord door zich in het hart te schieten.

Hitler kon haar dood maar moeilijk verwerken. Hij had foto’s van haar in zijn kantoor en liet haar kamer jarenlang onaangeroerd. Vertrouwelingen van de Führer zeiden dat hij haar dood nooit te boven kwam.

Halfzuster: Had hekel aan Eva Braun

Angela Raubal was huishoudster op het landgoed van Hitler in Obersalzberg, dat ze tot een bedevaartsoord voor de aanhangers van de Führer wilde maken. Toen de buren klaagden over de vele gasten, liet Angela ze oppakken.

Ze stond op goede voet met Hitler, maar kon zijn minnares Eva Braun wel schieten. Hitler koos voor Eva en zette Angela aan de kant.

Neef: Hitlers lievelingsneef

Heinrich ‘Heinz’ Hitler was een rasechte nazi en het lievelingsneefje van Hitler.

Hij ging naar een vooraanstaande militaire academie om officier te worden, en na de Duitse inval in de Sovjet-Unie werd hij naar het oostfront gestuurd.

Op l0 januari l942 nam het Rode Leger hem gevangen. Vanwege zijn verwantschap met Hitler werd hij zeer wreed behandeld, en na enkele maanden overleed hij.