‘Ruimteschepen in renaissancekunst’

Ook in de renaissance werden ufo's gezien. Op schilderijen zou dat te zien zijn.

Theorie van Roberto Volterri
Geboren: 1946
Opleiding: Archeoloog

Ook in de renaissance zagen mensen ufo’s, maar omdat ze die niet konden fotograferen, werden ze geschilderd. Dit beweerde de archeoloog Roberto Volterri uit Italië in 2002 na jarenlange studie van renaissanceschilderijen. Hij ontdekte er een aantal waarop ufoachtige objecten te zien zijn.

Volterri voert als voorbeeld onder andere een schilderij van de Italiaanse schilder Filippo Lippi uit de 15e eeuw aan. De maagd Maria staat op de voorgrond, terwijl een man en een hond op de achtergrond naar een stralend voorwerp aan de hemel lijken te staren. En er komen nog veel meer mysterieuze vliegende objecten in de renaissancekunst voor.

Arkæologen Roberto Volterri­ mener, at den flyvende­ genstand på dette renæssance-maleri er en ufo.


‘Ik denk dat de schilders ze bewust toevoegden, omdat ze wisten dat ze belangrijk waren en ze deze voor de toekomst wilden vastleggen’, zei Volterri.

Het verhaal kwam in alle kranten terecht, maar deskundigen wijzen Volterri’s theorie van de hand. Volgens hen zijn de geheimzinnige vliegende voorwerpen geen ufo’s, maar pogingen om de goddelijke, hemelse krachten te verbeelden.

Daarom zijn de objecten dan ook alleen in religieuze schilderijen te zien.

Volgens archeoloog Roberto Volterri­ is het vliegende voorwerp op dit schilderij een ufo.

Bekijk ook ...