Met een onderzeeër naar de Titanic

Omdat het 100 jaar geleden is dat de Titanic verging, organiseert een Amerikaans bedrijf nu een expeditie voor toeristen naar het wrak.

De steven van de RMS Titanic, gezien vanuit de Russische MIR in een onderzeeër.

Het is bepaald niet gratis om met eigen ogen het wrak van het legendarische schip de Titanic te aanschouwen. De expeditie die het Amerikaanse bedrijf Blue Fish organiseert in het jaar dat het 100 jaar geleden is dat de Titanic zonk, kost een kleine 50.000 euro.

De onderzeeër MIR zal naar het wrak duiken, en gedurende 12 uur zijn de toeristen aan boord dicht bij de Titanic en krijgen ze een indruk van het beroemdste schip uit de geschiedenis.

Titanic - onzinkbare luxe

De Titanic was niet alleen het grootste en meest luxueuze schip ooit. Het zou ook onzinkbaar zijn. Dus toen het schip op 15 april 1912 verging met 1500 passagiers aan boord, werd een legende geboren. De scheepsramp fascineert sindsdien miljoenen mensen en heeft boeken, musicals en films opgeleverd. En een jarenlange jacht op het wrak.

In 1986 vond de Amerikaanse mariene archeoloog Robert Ballard het schip op 3800 meter diepte buiten de kust van Newfoundland. Hoewel de Titanic in tweeën gebroken was, kon Ballard vaststellen dat het schip in redelijke staat verkeerde.

Sinds de ontdekking hebben er meerdere expedities naar het wrak plaatsgevonden, en er komen ook steeds meer toeristen kijken. Maar voor de herdenkingsexpeditie zijn niet veel plaatsen beschikbaar, dus geïnteresseerden moeten zich snel bij Blue Fish aanmelden.

Bekijk hier een fragment over de expeditie: