Ontdekkingsreizen

Een wereld te ontdekken

Hier vertellen we je over de grootste ontdekkingsreizen uit de geschiedenis, zoals de zeereis van Christoffel Columbus naar Amerika en de ontdekking van het nieuwe continent door de conquistadores.

Zo kun je lezen over de avonturen van Marco Polo in China en over Amelia Earhart, de eerste vrouwelijke piloot die de Atlantische Oceaan overstak, die op raadselachtige wijze verdween.

We vertellen ook over de Kon-Tiki-expeditie van Thor Heyerdahl van Peru naar Polynesië en over David Livingstones reizen door Centraal-Afrika en zijn ontdekking van de Victoriawatervallen. Ook kun je lezen over Roald Amundsen, die als eerste de Zuidpool bereikte en de Noordwestelijke Doorvaart bevoer.
De Weddellzee is vernoemd naar de Britse poolvorser James Weddell

De wilde wereld

De grootste ontdekkingsreizen gingen vaak gepaard met heftige ontmoetingen met gewelddadige natuurkrachten. De avonturiers trotseerden noodweer en huizenhoge golven. Ze vlogen door zware stormen met defecte meetapparatuur en te weinig brandstof. Stuitten op ondoordringbare ijsmassa’s en snijdende kou. En kregen te maken met gevaarlijke dieren, dodelijke ziekten en knagende honger.

Duik in de geschiedenis van de woeste ontdekkingsreizen te land, ter zee en in de lucht en lees over de gevaren die de ontdekkingsreizigers onderweg het hoofd moesten bieden.
Bladzijde 1 / 5