Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

John F. Kennedy werd tijdens een bezoek aan Dallas neergeschoten door een sluipschutter. De Cubaanse leider had John F. Kennedy kunnen redden.

Maatschappij - Politici

Castro had Kennedy kunnen redden

Fidel Castro wist al twee maanden van tevoren van de geplande aanslag op John F. Kennedy, maar kwam niet in actie, wordt in een boek beweerd.

Cuba’s inlichtingendienst – die door Fidel Castro werd geleid – had de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy kunnen verijdelen, maar greep niet in. Dat stelt voormalig CIA-analist Brian Latell in een nieuw boek.

‘Castro en enige Cubaanse functionarissen van de inlichtingendienst wisten dat er een aanslag werd beraamd, maar waren er niet betrokken bij’, schrijft Latell, die Latijns-Amerika-specialist was.

Castro zou ervan hebben gehoord doordat Lee Harvey Oswald – die voor de moord op Kennedy werd veroordeeld – in september 1963 aan Cubaanse diplomaten vertelde dat hij Kennedy wilde doden.

Volgens Latell hield Oswald de Cubanen op de hoogte tijdens zijn reis naar Dallas, waar de moord in november 1963 plaatsvond. Experts twijfelen echter aan de informatie, omdat Latell verwijst naar archieven waar de historici niet bij kunnen.

De beschuldigingen baren opzien omdat Latell tot nog toe de hoogst geplaatste CIA-man is die Cuba aansprakelijk stelt voor de Kennedy-moord.

Lees ook:

Leeharveyoswald
Politici

Welke straf kreeg Lee Harvey Oswald?

1 minuut
Geschiedenis van Amerika

Wie vermoordde John F. Kennedy?

2 minuten
Politici

John F. Kennedy schreef over Hitler in dagboek

2 minuten

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg