Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ann Hodges werd opgenomen in het ziekenhuis met een enorme bloeduitstorting op haar heup.

© Getty Images
Maatschappij

Pechvogel kreeg historische meteoriet naar zich vernoemd

Ann Hodges leidde een rustig bestaan in het plaatsje Sylacauga in Alabama, tot een meteoriet op haar huis viel en haar heup raakte.

Toen Eugene Hodges op 30 november 1954 thuiskwam van zijn werk, moest hij zich door een enorme mensenmenigte heen wurmen om zijn voordeur te bereiken.

Eerder die dag was er namelijk iets heel bijzonders gebeurd in zijn huis: een meteoriet was dwars door het dak gevallen en had zijn vrouw Ann geraakt, die net een tukje deed op de bank.

Wat de zaak zo opzienbarend maakte, was niet alleen dat de meteoriet in bewoond gebied was gevallen, maar ook dat de vrouw die getroffen was het kon navertellen.

Naar het ziekenhuis

Kort voordat Ann Hodges werd geraakt door de meteoriet, zagen verschillende inwoners van de plaats Sylacauga, Alabama, een rood licht langs de hemel gaan. Ze gingen massaal naar de plek waar het licht de aarde had geraakt.

Intussen moest Ann Hodges naar het ziekenhuis omdat ze in shock was door de plotselinge overweldigende aandacht – en omdat ze een gigantische blauwe plek op haar heup had.

Zenuwinzinking

Toen de Amerikaanse luchtmacht vaststelde dat het om een meteoriet ging, stapelden de problemen zich op voor Ann Hodges, die als eerste mens ter wereld werd getroffen door een meteoriet.

Ze moest haar huisbaas 500 dollar betalen om de meteoriet te mogen houden. En toen zij en haar man de steen vervolgens wilden verkopen, was niemand geïnteresseerd. Ze besloten hem maar te doneren aan een plaatselijk museum.

Volgens Eugene Hodges kwam zijn vrouw de meteorietinslag en de aandacht nooit meer te boven. Ze kreeg een zenuwinzinking, en in 1964 ging het echtpaar uit elkaar. Ann Hodges stierf op 52-jarige leeftijd aan nierfalen.

De meteoriet kreeg de bijnaam ‘Hodges’.

Lees ook:

Maatschappij

Daarom kregen ­batterijen letters

2 minuten
Dolk van Toetanchamon
Egyptenaren

Toetanchamons dolk is gemaakt van meteoriet

2 minuten
Geschiedenis van Amerika

Martin Luther King was de eerste die knielde uit protest

3 minuten

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg