Geschiedenis van Turkije

De Hagia Sophia was een kerk en werd een moskee toen de Ottomanen Constantinopel in 1453 veroverden.

Geschiedenis van Turkije

Turkije kent een lange en bewogen geschiedenis. Het Ottomaanse Rijk ontstond in het huidige Turkije en domineerde het Midden-Oosten en grote delen van Europa meer dan 600 jaar lang. En Constantinopel was ruim 1000 jaar hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Over al die onderwerpen vind je hier bij HISTORIA verhalen.

We praten je ook bij over de meer recente geschiedenis van Turkije. Van de stichting van het moderne Turkije door vader des vaderlands Kemal Atatürk tot het huidige Turkije onder Recep Tayyip Erdoğan.

Mis ook de oudste geschiedenis van Turkije niet: van Göbekli Tepe tot de ondergrondse steden van Cappadocië met 70.000 inwoners, en vele andere hoogtepunten uit de Turkse geschiedenis.
Harem van de sultan.

Het Ottomaanse Rijk

Wie Ottomaanse Rijk zegt, zegt janitsaren met sabels, sultans met hun harem en 600 jaar wereldheerschappij. Die en andere onderwerpen behandelen we in HISTORIA.

We hebben verhalen over de mislukte belegeringen van Wenen en de johannieters op Malta. Je kunt ook het verloop volgen van de allesbeslissende Slag bij Lepanto tussen het Ottomaanse Rijk en een aantal Europese zeevarende naties. En het verhaal van de fez, het typisch Turkse hoofddeksel dat teruggaat tot het Ottomaanse Rijk, mag natuurlijk niet ontbreken.
Bladzijde 1 / 2