kremlin.ru
Kabajeva en Poetin

Wie is Poetins minnares?

In 2008 schreef een Russische krant dat Poetin zijn vrouw bedroog met een jonge gymnaste. De krant werd meteen opgeheven, maar het gerucht over Poetins jonge minnares bleef hangen.

Op 12 april 2008 publiceerde de Russische krant Moskovski Korrespondent een nieuwtje dat Rusland in rep en roer bracht. President Vladimir Poetin zou na 25 jaar huwelijk van zijn vrouw gescheiden zijn en wilde met zijn 24-jarige minnares Alina Kabajeva trouwen.

‘Zijn inner circle weet dat Poetin, net als alle gezonde mannen, ontvankelijk is voor mooie, sportieve vrouwen,’ schreef de krant.

Poetin en Kabajeva ontkenden het verhaal onmiddellijk en de redactie werd overhoop gehaald door agenten van de Russische veiligheidsdienst. Slechts een week na publicatie werd de krant opgeheven, maar de geest was al uit de fles en de speculaties over Poetins affaire met Kabajeva zwollen aan, vooral na zijn echtscheiding in 2013.

Alina Kabajeva

In haar jonge jaren werd Alina Kabajeva beschreven als ‘de meest flexibele vrouw van Rusland’.

© Karol Otero from Madrid

Minnares woont in Zwitserland

Poetin heeft de relatie met Kabajeva nooit bevestigd en laat überhaupt weinig los over zijn privéleven. De Russische leider zou gezegd hebben dat hij ‘altijd negatief heeft gereageerd op degenen die zich met hun erotische fantasieën met de privézaken van anderen bemoeien’.

Volgens anonieme bronnen binnen de Russische pers hebben Poetin en Kabajeva zelfs vier kinderen en zijn ze mogelijk in het geheim getrouwd. Kabajeva en de kinderen verblijven in Zwitserland terwijl Poetin oorlog voert in Oekraïne.

Alina Kabajeva was een succesvolle gymnaste met twee Olympische plakken, 14 WK- en 21 EK-medailles op zak. Nadat ze op haar 24e met de sport stopte, ging Kabajeva de politiek in. Ze zat acht jaar in het parlement voor Poetins partij.

Daarnaast poseerde ze schaars gekleed in een blad, was ze te zien in een samoeraifilm en probeerde ze het als zangeres. Na haar politieke carrière werd ze directeur van een staatsmediabedrijf, waar ze 10 miljoen dollar per jaar ging verdienen.