Geschiedenis van Rusland

Geschiedenis van Rusland, het Rode Plein in Moskou

Geschiedenis van Rusland

Rusland is een enorm land met een lange, woelige geschiedenis. Hier vind je grote artikelen en het antwoord op alle belangrijke vragen over de geschiedenis van Rusland – vanaf het Vikingrijk van de Roes en het machtige Kievse Rijk dat erop volgde.

We kijken naar de rol van Rusland in de zijderoute en het constante gevecht dat de Russen voerden met steppevolken, zoals de Mongolen van Dzjengis Khan. We schetsen in diepgravende artikelen hoe Rusland groot en machtig werd onder de tsaren, tot het werd omgevormd tot de communistische Sovjet-Unie – om na de val van de Muur weer te herrijzen als Rusland.
Schilderij van Napoleons oorlog in Rusland

Ruslands oorlogen

Rusland slokte eeuwenlang steeds meer land op via talloze oorlogen. De gebiedsuitbreiding gaat door tot op de dag van vandaag. Wij vertellen het verhaal over de oorlogen die Rusland voerde, van de veroveringstochten van Peter de Grote tot de nieuwe expansiepogingen onder Vladimir Poetin.

Hier vind je ook boeiende artikelen over de dramatische oorlogen die de geschiedenis van Rusland vormgaven, bijvoorbeeld over de tactiek van de verschroeide aarde tijdens Napoleons rampzalige Russische veldtocht of de overlevingsstrijd van de Sovjet-Unie in de Grote Vaderlandse Oorlog tijdens Operatie Barbarossa: de inval van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Bladzijde 1 / 5