Getty Images
Actrice kust leeuw

De mens temt wilde dieren

Een actrice had een huisleeuw van 180 kilo, die in het bed van haar dochter mocht slapen. En een rijke excentriekeling uit Engeland probeerde op zijn reuzenschildpad te rijden. Hier vijf voorbeelden van dieren buiten hun natuurlijke habitat.

Gestreste struisvogel draagt sok

Een angstige struisvogel wordt gekalmeerd met een sok over zijn kop na een lange reis uit Zuid-Afrika. De vogel arriveerde met een groep soortgenoten en maakte deel uit van The British Empire Exhibition, een grote tentoonstelling in Londen over het uitgestrekte Britse Rijk. Die trok echter weinig bekijks en sloot een jaar later met een groot verlies.

TOPFOTO/POLFOTO

Londen, 3 maart 1924

TOPFOTO/POLFOTO

Actrice vermaakt zich met huisleeuw

De Amerikaanse actrice en dierenrechtenactiviste Tippi Hedren lag vaak te zonnen met haar leeuw Neil. Het ruim 180 kilo zware roofdier mocht vrij rondlopen in een groot deel van het huis en zelfs in het bed van haar dochter slapen. Later zei de actrice dat het een beetje dom was om een enorm roofdier in huis te nemen.

Getty Images

Californië, VS, 1971

Getty Images

Rijke optimist traint exotische dieren

Zijn hele leven verzamelde, bestudeerde en trainde de Britse wetenschapper Lionel Walter Rothschild dieren als zebra’s, kangoeroes en wilde paarden. Hij was ervan overtuigd dat ze getemd konden worden, en hier probeert hij met een blaadje sla aan een stok een schildpad zo ver te krijgen in beweging te komen.

alamy/imageselect

Tring, Groot-Brittannië
ca. 1900

alamy/imageselect

Gevaarlijk genieten

Hans Brick is oppasser in de Chessington Zoo. Hij staat in heel Groot-Brittannië bekend om zijn intieme omgang met grote katachtigen. Maar de pootmassage die Brick de 10-jarige Habiba geeft, is niet alleen voor de show. De leeuw is er dol op.

Fox Photos/Getty Images

Chessington, Surrey,
Groot-Brittannië 1939

Fox Photos/Getty Images

Een ster met een grote muil

De leeuw Jackie van MGM bereidt zich voor op de opnames. De gesproken film heeft zijn intrede gedaan, en het gebrul van Jackie luidt het nieuwe tijdperk in. Jackie was de tweede leeuw die MGM in zijn logo gebruikte, en hij speelde honderden rollen in zijn carrière – zo stond hij onder andere tegenover Johnny Weismuller in de Tarzan-films.

Polfoto/corbis

Hollywood, 1929

Polfoto/corbis